Tur til Taastrup 1

Fra d. 24. apr. til d. 26. apr. er jeg på kursus i Høje Taastrup. Kurset afholdes på Teknologisk Institut og er i softwaretest.

Dagen før er jeg ankommet. Jeg bor i Haderslev, og med en rejsetid på næsten 3 timer dur det ikke at tage turen morgenen derpå.

Mit første møde med Høje Taastrup var en masse ens huse, alle bygget i grå-gule mursten. Nogle har nok været til lejligheder, andre kontorer og andre til butikker, men det er kun til at se forskel ved at kigge på skiltene på husene. Det bærer præg af at der virkelig har været lavet en plan for området - måske lidt for grundig, for det er ikke til at holde ud at se på at alt er så ens.

Det er ikke let at finde rundt, for der er langt fra almindeligt at gadernes navne står i vejkryds. Det lykkedes mig således at gå ca. 1½ km ad den forkerte vej. Den tur gav måske en del af forklaringen på den nyere bebyggelse jeg først stødte på. Bagved gemmer der sig nemlig et enormt stort område af nedslidte og kedelige boligblokke. Ad alle 1½ km jeg gik ligger der boligblokke på rad og række, uden andet end parkeringspladser og gangarealer imellem. Det er nærmest bofabrikker. Vejene er mest af alt gigantiske vejanlæg. Der kørte næsten ingen biler på dem da jeg var gik forbi, men jeg kan godt forestille mig dem når folk skal på job og når de skal hjem igen.

Jeg er glad for at jeg ikke bor sådan et sted. Det meste af mit liv har jeg boet i almegennyttigt boligbyggeri, men det jeg har prøvet er da det rene luxus i forhold til denne triste bomaskine. Vollsmose i Odense har et blakket ryg, men at dømme efter udseendet er dette område langt værre.

Comments are closed.