Fysik
|
Du er i Indhold
Opgaver
Video
|

Velkommen til tornbjerg Gymnasiums 2.g mat/fys højnevau hold's uofficielle hjemmeside.
Siden er lavet af holdet med opbakning af læren, men den har intet med gymnasiet at gøre, og det er derfor kun os selv der står til ansvar for sidens indhold.

Skulle du opdage en ko eller to på her på siden, så skulle du måske holde en pause med at studere fadølens fysik, og i stedet prøve at løse snørebåndsparakdokset. Ellers kan du fundere over lidt billiard, eller bygget dit eget ur.

ja, alt er muligt når man slipper 15 fysiknørder løs...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hårde facts om bestemmelsen af Julemandens eksistens

1) Der er ca. 2 milliarder børn (personer under 18) på jorden. Imidlertid skal julemanden ikke besøge muslimer, hinduer, jøder eller buddhister, hvilket reducerer antallet til 15 % eller 378 millioner. Med et verdensgennemsnit på 3.5 børn pr. husstand er der altså 108 millioner husstande at besøge, idet vi antager, at der er mindst et artigt barn i hver husstand.

2) Julemanden har, p.g.a. jordens forskellige tidszoner og rotation, ca. 31 timer at klare sit arbejde i, idet vi antager, at han rejser fra øst mod vest, hvilket ville være logisk at gøre. Det svarer altså til, at han besøger 967,7 husstande pr. sekund. Det vil altså sige, at for hver kristne husholdning med et artigt barn har julemanden ca. 1/1000 sekund til at parkere slæden, springe ud og hoppe ned gennem skorstenen, fylde sokkerne, der hænger på kaminen, anbringe de resterende gaver under træet, spise det slik der er lagt frem til ham, kravle op igen gennem skorstenen, hoppe op i slæden og fortsatte til det næste hus. Idet vi antager, at alle hustande, som skal besøges, er jævnt fordelt (det ved vi selvfølgelig, at de ikke er, men vi vil antage det til brug for beregningerne), er der ca. 1 km. mellem hvert hus i gennemsnit. Det giver en samlet rejse på ca. 100 millioner km, idet toiletbesøg og pauser fraregnes. Det vil sige, at Julemandens slæde flyver ca. 1000 km i sekundet eller 3000 gange lydens hastighed. Til sammenligning kan navnes, at det hurtigste menneskeskabte fartøj nogensinde, rumsonden Ulysses, flyver ca. 50 km i sekundet. I øvrigt kan et konventionelt rensdyr max. løbe ca. 30 km i timen.

3) Nyttelasten i slæden er et andet interessant aspekt. Idet vi antager, at hvert barn minimum får et lego-sæt af mellemstørrelse (1 kg), skal slæden medtage over 500000 tons, julemanden selv ikke medregnet. På land kan et normalt rensdyr max. trække ca. 200 kg. Selv hvis vi antager, at de specielle flyvende rensdyr kan trække 10 gange denne vægt, kan opgaven ikke klares med 8 eller 9 - julemanden ville have brug for 360000 rensdyr. Dette vil, sammen med gaverne bringe slædens samlede vagt op på ca. 600.000 tons.

4) 600.000 tons, som flyver med 1000 km i sekundet skaber en enorm luftmodstand. Dette ville opvarme rensdyrene på samme måde som en meteor, der kommer ind i jordens atmosfære. De to fører-rensdyr ville hver absorbere en energi på 14.300 trilliarder joule pr. sekund, eller 14.300 trilliarder watt. De ville simpelthen flamme op øjeblikkeligt, og rensdyrene bagved ville blive udsat for overlydsbrag og derefter selv flamme op. Den samlede rensdyrflok ville vare brændt af i løbet af 4,26 tusindedel af et sekund, dvs. ca. når julemanden er nået til det femte hus. Men det kan iøvrigt være lige meget, for idet julemandens slæde accelererer fra 0 til 1000 km/s på 1/1000 sekund, vil alle i slæden blive udsat for en kraft 17.500 gange stærkere end tyngdekraften. En julemand på 150 kg. (vægten skønnet ud fra eksisterende billedmateriale) ville blive naglet til bagenden af slæden svarende til en vægt på ca. 3 millioner kg, hvilket øjeblikkeligt ville knuse hvert et ben i hans krop og forvandle ham til splat.

5) Konklusionen er derfor, at hvis julemanden nogensinde har eksisteret, er han død nu.

Efterskrift

Jeg vil gerne lige poientere, at eftersom Julemanden benytter sig af flyvende rensdyr, vil han faktisk være istand til at gennemføre alle sine pligter, iløbet af én time!

Flyvende rensdyr kan kun flyve fordi de har slugt en anti-photon-positron-gravitions-pille (sælges iøvrigt i Føtex i Vejle), som reducerer tidens forløb for alle inden for 30 meter - hvis de ellers går klædt i en original Armani julemandsdragt. Dette bevirker at julemanden ganske vist kun har de nævnte 0,001033 sekunder ved hvert hus, men som julemanden opfatter det, har han faktisk 30 min ved hvert hus. En anden interesant effekt af pillen, er at den nedbryder alle konventionelle fysiske love - dog kun hvis man er et rensdyr indenfor en radius af 30 meter af en person klædt i en original Armani julemandsdragt. Dette medfører selvfølgelig at g-kræfter bliver sat ud af spil, at der ikke er nogen vindmodstand og at det er ubebrænset hvor meget et rensdyr kan slæbe efter sig. Dette giver dog anledning til et andet spørgsmål, nemlig hvorfor julemanden har 8 rensdyr. Svaret er dog simpelt nok, hvis du opfattede 0,001033 sekunder som værende 30 min, ville du sgu kede røven ud af bukserne, hvis du ikke havde nogen at tale med i de 31 timer. Rensdyrene og julemanden opfatter disse 31 timer som 1.800.576 timer = 75024 dage = 205 år - hvilket også forklarer hvorfor julemanden kun gider uddele gaver een dag om året!.

Så kom ikke her og sig at julemanden er død! SKAM DIG!!!!!!

Opdateret d. 12-12-98 af Simon Mikkelsen